dimecres, 9 de setembre del 2009

Els estudis aquí

Primers dies de classes.
No havia fet mai classes completament en anglès, ni tan sols les classes d'anglès. Tot i això, l'anglès dels professors és bastant fàcil de seguir, i els companys de classe sempre estant molt disposats a ajudar. Fa uns dies, un company de classe nascut a Kenya em va dir "don't you do classes in english in Barcelona" i quan jo li vaig respondre que no, em va mirar amb cara de "ho tens clar".

L'educació d'aquí està molt ben considerada, i els finlandesos ho saben. Avui la professora de francès ens ha dit que utilitzariem un llibre finlandès per fer classe, per què tot i que les explicacions estiguin en l'idioma del país, era un llibre millor que els llibres dels altres paísos. I és que funcionen molt diferent aquí les coses, a nivell educatiu: fem molt poques hores, però molts treballs a casa; a casi totes les assignatures farem presentacions, fins i tot tenim una assignatura que es diu "English presentations"; les classes són molt interactives, el professor pregunta molt a l'alumne, i l'alumne ha de donar constantment les seves opinions i posar-se a prova; finalment, moltes classes tenen ordinadors, i els utilitzen molt sovint (cal dir que els finlandesos ho fan amb bastanta més habilitat que nosaltres).

Però potser que el motiu per què l'educació funcioni tant bé aquí no sigui cap d'aquests, potser que tingui més relació amb la foto de sota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada