dimecres, 11 de novembre del 2009

Viatge a Lapònia (I)

Dijous, 23:45 Edifici IDEA, davant l'estació de tren.
Un autobús que ens espera ens portarà fins a Rovaniemi. Al grup hi ha quatre alemanys, 2 hongaresos, 3 polonesos, 1 xinesa, 1 anglesa, 1 brasiler, 1 català i 29 bascos (que es queixen de que la carn no és bona).

Carretera, carretera i carretera. Finalment arribem a Rovaniemi, són les 6:30 i casi no hem dormit, la temperatura exterior és de -1ºC.

Primer de tot visita al Pare Noel. Ens condueixen cap a una plaça i ens indiquen on està el Pare Noel, on comença el Pol Nord, i on estan les botigues de souvenirs. Petita decepció: la música és de pianet elèctric, no hi ha neu, no ens deixen fer fotos amb el Pare Noel i el terra rellisca molt. A més el parc d’atraccions (mini parc d’atraccions nadalenques) és tancat.



A la tarda anem cap al “cottage”, i allà si que hi ha neu, fem quilòmetres i quilòmetres per una petita carretera nevada que no sembla que condueixi enlloc.

I tot al nostre entorn és gel.

A la nit pugem un turonet per intentar veure les llums del nord o aurora boreal. Fracàs, els núvols ens ho impedeixen, demà serà un altre dia, i tots ens ho passem bé mirant com els bascos canten cançons del “euskal super3”.

4 comentaris:

  1. 29 bascos a lapònia? oju que com els hi agafi per tallar arbres, lapònia acaba deforestada..

    ResponElimina
  2. van tenir el detall de deixar un tros de bosquet, per poder-hi fer la foto

    ResponElimina
  3. NO ES CONVENIENT CAMINAR DAMUNT DEL GEL.
    Recorda les armades sueques que en segles precedents tornaven de les seves incursions pel centre Europa. En més d´una ocassió succeí que el gel s´obrí sota els seus peus i milers de guerrers i cavallers amb les seves muntures feixugues sucumbiren en una mort espantosa.
    Apart del comentari pel que escrius de la Lapònia crec que aixó només s´aguanta un parell de dies...
    Sort que hi vas acompanyat! Déu m´han guard d´anar-hi sol. Sona a terrible. A home sol com un llop estepari i famolenc. Crec que sota els teus peus hi ha el famós permafrost...però no n´estic segur.
    Bertomeu.

    ResponElimina
  4. No, encara no en tenim de permafrost, a sota hi tenim roca. Encara que sona perillós, m'hagués agradat caminar només sobre gel!

    Efectivament, a Lapònia si pot viure durant tres mesos l'any, els altres nou el clima és massa extrem.

    ResponElimina