dilluns, 2 de novembre del 2009

Firmes!


- A Finlàndia hi ha l'obligació de fer la mili, o un any de serveis comunitaris. La majoria de joves prefereixen l'opció de les armes. La història marca molt la manera de fer d'un país: Finlàndia té mili obligatòria, Suïssa té mili obligatòria. I nosaltres veiem els dos països com a exemple de país pacífic, és curiós.

- Potser serà veritat que l'exèrcit no té per què estar relacionat amb la guerra. A l'Índia no hi ha gaires policies ni gaires bombers, i l'exèrcit a vegades s'encarrega d'aquestes funcions.

- No, però aquests dos països tenen mili per altres coses. Finlàndia és pacífica però és guerrera. No les deuen tenir totes sobre la seguretat dels països dins la Unió Europea i per això fan servei militar. Potser el pacifisme finlandès no és més que les ganes de passar desaparcebut d'un nen que té companys de pati més forts i violents que ell.

- Si, és clar, els joves quan trien si fer servei militar o servei social ho fan tot pensant en consciència nacional i amb visió històrica

- No home, però aquestes coses... sempre hi ha una consciència col·lectiva, jo el que vull dir és que a Catalunya, més de la meitat dels meus amics no volen obeir ordres d'un tipus que crida, i de llarg preferirien fer algun servei social per a la seva comunitat propera (sempre tenint en compte que és obligatori fer una de les dos coses).

- No sé, ens falten altres opinions amb més perspectiva i coneixement sobre història, societat, psicologia etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada