dimarts, 6 d’octubre del 2009

ketchup o catsup

Ara que visc sense els pares, he de fer tota la compra jo mateix, i comprant se’m plantegen dubtes que mai abans havia tingut, una mica com el senyor Burns, dels Simpsons (quina sèrie aquesta, que puc trobar un capítol per a cada problema que tinc! parlant dels Simpsons, us recomano aquest blog, és sorprenent).

El meu dubte no era si comprar ketchup o catsup, ni quins cereals són els més apropiats per a mi: el meu dubte era el sabó: “Bath foam” és espúma de bany, però ho puc utilitzar com a sabó? Neteja? I com és que és el més barat, si es tracta d’un article tant poc necessari? Body milk serveix per netejar-se el cos? I bath milk? Com és que en cap pot no hi posa “gel”? per què hi ha 15 coses diferents per posar al cap i només 3 per al cos?

Algú em pot donar la solució? Estic desesperat!

4 comentaris:

  1. Si t´equivoques veuràs que la gent t´esquiva.
    Ara bé etr recomano preguntar pel venedor o venedora: Shampoo for the hair and a liquid soap for the body. La bathfoam també serveix. Són gels escumants...com a les pel.lícules.
    Lo de la milk és més vell que la Cleopatra. Usava llet de burra per hidratar la pell.
    Bertomeu

    ResponElimina
  2. Fantàstic! ara ja m'he informat i tinc sabó de veritat: la gent no m'evitarà! Jo amb lo de la milk, dubtava, perquè hi ha un sabó que es diu algo lactovit, i pensava que potser els "body milk" també eren sabó.

    Gràcies

    ResponElimina
  3. Quan la Nuri i jo vam anar a viure a Londres el 1973, en anar a comprar als supers ens vam fer la mateixa pregunta que et fas tu, Carles. I aleshores la diferència entre la quantitat de xampús i l’escassetat de gels era molt més dramàtica que no pas ara que la internacionalització ha equilibrat una mica la desproporció. Hores d’ara encara no tinc del tot clar perquè és així. Part de l’explicació pot ser que la tradició a anglaterra i potser a altres països nòrdics és fer servir barres, boles o pastilles de sabó per al bany i la dutxa, sovint amb un llaç de corda enganxat al sabó perquè si rellisca no caigui a terra. Això pot haver fet que no s’hagin generalitzat tant els gels o foams. Però certament crida l’atenció.

    Ni se t’acudeixi provar de posar ketchup als marshmallows, per bé que hi ha qui ho fa. Googleja les tags “marshmallows” i “ketchup” i ho veuràs.

    Nuri&Joan

    ResponElimina
  4. carleees
    tacabo de deixar un missatge al facebook pero de seguida e vist que tenies un enllaç per el blog i me le mirat tot sencer
    que increible com tu estas passant...
    i estas aprenent alguna cosa de cuina nordica o no
    em disculpo pq tescric desde la uni ien aket teclat no funciona la fletxeta que fa que puguis utilitzar els simbols de dalt. ni ajuscules ni exclamacions ni parentesis ni res de res
    au molts petons

    ResponElimina