diumenge, 30 d’agost del 2009

primeres sorpreses



No és que sigui gaire difícil sorprendrem aquí a Finlàndia, vinc disposat a fer-ho. Moltes de les novetats que m'han cridat l'atenció estan relacionades amb el clima:

El terra de l'aeroport és parquet; a les cinc del matí ja surt el sol; el sol no és pon fins a les nou del vespre; en cap moment del dia fa veritablement sol; et paguen diners per reciclar; hi ha maquines escurabutxaques a tot arreu, al supermercat, a l'alberg, a les sortides dels centres comercials i òbviament als bars; en un bar anuncien SanMiguel i al súper hi venen Estrella; a l'estiu fan esquí de fons amb rodes lligades als esquís; tot és molt car; als bars no s'hi permet fumar, hi ha una habitació d'uns 10m quadrats habilitada amb campanes extractores per fer-ho; a les portes de les cases hi ha raspalls instal·lats per netejar-s'hi les botes a l'hivern; la gent aparca les bicicletes al carrer sense lligar-les (tothom) i el 40% dels joves tenen aspecte de roqueros.

Això és tot per avui, seguiré explicant-vos allò que em sorprèn, i prometo fer-ho amb més detall.

P.D: a la foto, els raspalls que hi ha a les portes de totes les cases.






Carles

3 comentaris:

  1. encara hi ha un 60% de joves amb amor propi doncs!

    ResponElimina
  2. Ui, et pots posar en un fangar si dius això! es veritat que dels roqueros, la majoria són dels que es pinten la cara de blanc i porten "em vull morir" escrit a la samarreta, però no tots.
    De totes maneres Finlàndia és un dels països amb més suïcidis del món, i crec que tots hi colaboren, però d'això ja en parlaré més endavant

    ResponElimina
  3. No tan sols al noste pais petit les bicis al carrer duren lo que un caramel en el pati d´una escola. Em consta que també a Amsterdam, Londres i totes les grans ciutats del món passa el mateix. Veieu com ens hi podem comparar? No us sentu cofois?
    Ra

    ResponElimina