dimecres, 9 de desembre del 2009

Llum a Finlàndia

Novembre és el mes més depriment a Finlàndia. Hi ha poques hores de llum i no hi ha neu. Al desembre encara tenim menys sol però la neu és un segon sol. La llum artificial es reflexa a la neu, creant una claror tènue que dura les 24 hores: la nit a Finlàndia dura molt però no és tant negre nit com la negre nit de Barcelona. Gràcies a això ja no he d'anar a comprar amb llanterna, per que per anar al supermercat anem per un camí de cabres, que així és més ràpid, i abans de la neu no es veia res.

Això de la neu s'ha de matisar, els finlandesos diuen que el que tenim ara és una fina capa de gel, per que la neu no s'acumula damunt dels arbres.

Però no us penseu que quan no hi ha neu els finlandesos han d'anar carregant llanternes tot el dia: Finlàndia, o almenys Jyväskylä, està ple de fanals, els fanals te'ls trobes a llocs inesperats.

2 comentaris:

  1. Sembla una mica trist tot plegat. Però caram ! Be que també es duen divertir!
    S´expliquen acudits?
    Podries aportar uns quants acudits finlandesos?Espinosa

    ResponElimina
  2. val, potser hauria d'haber començat dient "novembre és un mes depriment a Finlàndia", enlloc de "novembre és el mes més depriment a Finlàndia".

    De totes maneres això és pel que respecta a condicions climàtiques, els finlandesos són tant feliços al novembre com al juliol.

    Ahir em van explicar quatre acudits finlandesos, ja els explicaré!

    ResponElimina